Üniversitemiz Dijital Yılmazlık (Dayanıklılık) Semineri’ne Ev Sahipliği Yaptı

Avrupa Birliği Erasmus+ Programı'nın desteklediği "Dijital Esenlik ve Güvenliği Herkes için Erişilebilir Hale Getirerek "Dijital Yılmazlığın İnşası (DigiWELL) " projesi kapsamında düzenlenen “Dijital Yılmazlık (Dayanıklılık) Seminerine” 23 Mayıs 2024, Perşembe günü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Dijital çağın getirdiği zorluklarla başa çıkmanın yollarını tartışmak üzere düzenlenen etkinlik AKM C Salonu'nda öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarının katılımı ile başarıyla gerçekleştirdi. Saat 15:30'da başlayan etkinlikte Prof. Dr. Bayram COŞKUN, Doç. Dr. Müge ADNAN, Doç. Dr. Şengül BALKAYA, Dr. Ceren ATAKAY ve Öğr. Gör. Eyüp Şen, dijital dünyada güvenliği ve esenliği artırma yollarını katılımcılara farklı perspektiflerden sundular.

Etkinlik, dijital yılmazlık konusunda farkındalık yaratmayı, bireylerin ve toplulukların dijital tehditlere karşı daha bilinçli ve donanımlı hale gelmesini sağlamayı amaçladı. Sunumlar, Dijital esenlik, dijital vatandaşlık, dijital güvenlik stratejileri, kişisel verilerin korunması ve siber tehditlere karşı koyma yöntemleri üzerine yoğunlaştı.

Etkinlik sırasında, katılımcılar hem teorik bilgiler edindi hem de pratik çözümler öğrenme şansı buldu. Etkinlik, dijital dünyada karşılaşılan zorluklarla başa çıkma konusunda yeni perspektifler sunarken, katılımcıların da bu konulardaki sorularını uzmanlara doğrudan yöneltmelerine olanak tanıdı.
 

Son Güncelleme Tarihi : 28.05.2024 09:50 Okunma Sayısı : 95

Son Haberler