KLASİK DİLLER YAZ OKULU KURSU (Klasik Süryanice/Eski Yunanca/Klasik Latince)

Antik çağın bilinen dünyası içinde hakim olmuş üç önemli kültür dili Klasik Süryanice, Eski Yunanca ve Klasik Latincedir. Yaz kursunda öncelikli hedefimiz bir aylık sürede üniversitelerde bir dönemde verilen programı katılımcılara sunmaktır. Böylece sadece antik çağın değil orta çağın da önemli bir bölümünde etkisi sürmüş olan bu dillere sağlıklı bir başlangıç yapılması planlanmaktadır.Yoğunlaştırılmış bir programla verilecek olan kurslar günlük üçer saatten haftanın beş günü boyunca devam edecek, hafta sonları ise alanında önemli çalışmalara imza atmış uzmanlar eşliğinde düzenlenecek seminer çalışmaları yapılacaktır.

Muğla’nın önemli ören yerlerine geziler ve katılımcılara haftanın yorgunluğunu deniz kıyısında atabilme imkânı sunulacaktır.
Yaz kursunda dersler katılımcı profili ve sayısına göre Türkçe ve İngilizce olarak ayrı ayrı yapılacaktır. Dersler Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de yer alan tarihi Kültür Evi’nde ve merkez yerleşke içerisinde yer alan Yabancı Diller Yüksek Okulu binasında dönüşümlü olarak verilecektir.

Konaklama üniversitemiz ana yerleşkesinde bulunan Residorm öğrenci yurdunda tek ya da iki kişilik odalarda oda+kahvaltı şeklinde olacaktır. Yaz kursu için Muğla’ya ulaşma ve Muğla’dan ayrılma masrafları katılımcıların kendi sorumluluğunda olmakla beraber kurs boyunca her türlü araçlı transfer hizmeti üniversitemiz tarafından sağlanacaktır.

Belirtilen hizmetler dışındaki her tür harcama katılımcılara aittir.

Türkçe müfredatta kullanılacak ders kitapları:
Klasik Latince için: Frederick M. Wheelock, Wheelock’s Latin, 6th edition, HarperResource, 2000 (Türkçe’ye uyarlanmış hâli eğitimci tarafından katılımcılara verilecektir.)
Klasik Süryanice için: Kutlu Akalın, Klasik Süryaniceye Giriş I, Mardin: Mardin Artuklu Üniversitesi Yayınları, 2018.
Eski Yunanca için: Hardy Hansen, Gerald M. Quinn, terc. Kutlu Akalın, Eski Yunanca Dilbilgisi: Yoğunlaştırılmış Dersler, İstanbul: Alfa, 2022.

BAŞVURU YÖNTEMİ

Başvuru için aşağıda belirtilen Başvuru Formlarının doldurulması gerekmektedir.

EĞİTİM TARİH GÜN VE SAATLERİ:
16 Temmuz 2023 – 12 Ağustos 2023 tarihleri arasında.1 ay, hafta içi her gün, günde 3 saat olacak şekiklde düzenlenecektir.

EĞİTMEN BİLGİLERİ
Klasik Latince Kursu: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi  Öğr. Gör. Alp Ejder Kantoğlu
Klasik Süryanice ve Eski Yunanca Kursları: İstanbul Medeniyet Üniversitesi Dr. Öğrt. Üyesi Kutlu Akalın

EĞİTİM ÜCRETİ: (KDV DAHİL)
Konaklama/Eğitim: 10.000 TL ( Muğla Residorm Yurtları)
Konaklamasız /Eğitim: 6.000 TL

EĞİTİM YERİ: MSKÜ Sanat Evi (Muğla Merkez) ve YDYO Binası (Merkez Yerleşke)

NOT: Eğitim Başvuru tarihi 16.06.2023 Cuma gününe kadar uzatılmıştır.

BAŞVURU FORMLARI
Süryanice
Kurs Başvurusu için tıklayınız
Yunanca Kurs Başvurusu için tıklayınız
Latince Kurs Başvurusu için tıklayınız

HESAP NUMARASI:
Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
Ziraat Bankası Muğla Şubesi
Şube Kodu: 0201
Hesap No: 35758442  5004
IBAN No: TR54 0001 0002 0135 7584 4250 04
Kurs ücretini Ziraat Bankası ATM'lerinden de yatırabilirsiniz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşamboyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
Tel: 0252 211 30 58- 211 31 52   Fax: 0252 211 31 57
E-Posta: muyom@mu.edu.tr
Web sitesi:  muyom.mu.edu.tr

NOT:  Son başvuru tarihi  02.06.2023 Cuma günüdür. Kursumuz yeterli sayıda başvuru talebi olduğu taktirde açılacaktır.

Son Güncelleme Tarihi : 14.09.2023 13:47 Okunma Sayısı : 3316