2023-24 Bahar Dönemi Uzaktan Eğitim

Sevgili öğrencilerimiz,
 
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında üniversitemizde esasen yüz yüze öğretim yapılacak, ancak ortak zorunlu derslerinizle birlikte bazı dersleriniz uzaktan öğretim yöntemiyle çevrimiçi olarak yürütülecektir (MSKÜ Senatosu Karar No. 680 Tarih: 07/02/2024).

Hangi derslerinizin uzaktan verileceğini bağlantıdaki tablodan görebilirsiniz.

Tüm derslerinizin içeriklerine Ders Yönetim Sistemi (DYS)’den erişebileceksiniz. DYS’ye erişmek için:
1. Öncelikle tarafınıza verilen e-posta adresinizin aktif hale getirmeniz gerekir.
2. Bunun için öncelikle kimlik.mu.edu.tr/ adresinize giderek sayfadaki adımları takip edin ve kurumsal kimlik alma işlemlerini tamamlayın.
3. Sonra dys.mu.edu.tr adresine giderek DYS’ne giriş yapın.
4. DYS’ye giriş için @posta.mu.edu.tr uzantılı e-posta adresinizi ve öğrenci şifrenizi kullanın.
5. DYS’ye girdiğinizde aldığınız tüm dersleri görebileceksiniz.
6. Ders adının üzerine tıkladığınızda derslerin içeriklerine ve öğretim elemanının sizlerle paylaştığı diğer materyallere erişebileceksiniz.
Uzaktan öğretim yöntemiyle senkron (eş zamanlı) olarak verilecek dersleriniz DYS’den erişeceğiniz sanal sınıflarda yapılacaktır. Asenkron (farklı zamanlı) derslerinizin ders kayıtları da, DYS’de yer alacaktır.

Senkron (eş zamanlı), asenkron (farklı zamanlı) ve yüz yüze verilecek derslerin temel uygulama prensipleri aşağıdaki infografiklerde verilmektedir. Derslere ilgili detaylı bilgi için dersin öğretim elemanıyla, akademik danışmanınızla veya Bölümünüzle bağlantıya geçebilirsiniz.

Uzaktan eğitim ve DYS’ye ilişkin problemlerinizde ise uzem@mu.edu.tr adresinden veya 0252 211 211 2 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.




Son Güncelleme Tarihi : 27.02.2024 14:05 Okunma Sayısı : 388

Son Duyurular