YÖKSİS-MUYBİS Akademik Faaliyet Bilgilerinin Birleştirilmesi

Üniversitemiz personellerinin gerçekleştirdikleri bilimsel faaliyetlerinin hem YÖKSİS'e hem de MUYBİS'e veri girişi yapılması iş yükü ve zaman kaybına yol açmaktadır. Bununla ilgili de yapılması gereken iyileştirmeler için daha önceki aylarda YÖK ile görüşmeler geçekleştirilmişti.

İhtiyacımız olan yayın bilgi servislerinin YÖKSİS tarafından hazırlanması sonrasında gerçekleştirilen test çalışmalarına göre akademisyen bazında yayın verileri %95 doğruluk seviyesine ulaşmıştır. YÖK ile yapılan görüşmelerde de iyileştirmelerin devam ettiğini bilmekteyiz. 

Neden akademisyenler YÖKSİS'ten MUYBİS'e aktarım yapmak durumundadır? 
1-Muybis'e aktarılan veriler üniversite atama yüksetme kriterlerine göre puanlandığı için puan hesabının doğru yapılması gerekmektedir. Bu sebeple Aktarım yapıldıktan sonra MUYBİS'te bu parametrenin güncellenmesi önemlidir.
2-Muybis'e aktarılan verilerin Web Sayfasında görünürlüğünü onaylayıp onaylamamak Akademisyenin inisiyatifindedir. Bu sebeple Aktarım yapıldıktan sonra MUYBİS'te web parametresinin girilmesi önemlidir.
3-Muybis'e aktarılan veriler yıllık faaliyet raporlarında kullanılmaktadır.
4-Muybis'e daha önce girmiş olduğunuz veriler YÖKSİS ile çakışmaması için(Çift Kayıt) Akademisyen Muybis'te olmayan verilerini Muybis'e aktarmalıdır.

Tüm başlıkların tamamlanması uzun bir süre alacağı için Kategoriler tamamlandıkça Muybis’te o kategori aktif hale getirilecek ve kullanıcıların kullanımına sunulacaktır. İlk aşamada “MAKALE” kategorisi Aktif hale getirilmiştir. 

Sistem Nasıl Çalışır
Sistemin işleyişinde YÖKSİS veritabanındaki MSKÜ akademisyenlerine (Aktif Personel) ait veriler Üniversitemiz veritabanlarına aktarılmaktadır. YÖK tarafından istenen yöntem bu şekildedir (Anlık Trafiği Azaltmak Adına). Bu sebeple her hafta Pazar ve Perşembe geceleri Üniversitemiz veritabanına Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından otomatik aktarım sağlanmaktadır. Üniversitemiz personeli haftalık çekilen veriler arasından kendilerine ait hesaplara aktarım sağlayacaktır. Bu sebeple YÖKSİS’e girilen yeni veriler anında MUYBİS’te görülemeyecektir. Ancak her hafta Pazar ve Perşembe günü saat 09:00’ dan sonra görülebilecektir. Örneğin Cuma günü YÖKSİS’e eklemiş olduğunuz bir veri Pazar sabahı 09:00’dan sonra Muybis listelerinde çıkacaktır.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ DURUM!!!

YÖKSİS’ten makale aktarımı yapılmadan önce aktarılacak makalenin MUYBİS’te daha önce ekli olup olmadığını kontrol ediniz. Muybiste daha önce eklenen bir çalışmayı tekrar YÖKSİS’ten aktarmaya çalışırsanız çift kayıt eklemiş olursunuz. Çift kayıt eklemiş olmamak için ilgili çalışmanın MUYBİS'teki yeni veya eski formatta olup olmadığını kontrol ediniz. Var olan çalışmayı YÖKSİS’ten aktarmayı düşünüyorsanız öncelikle lütfen eski veya yeni formattaki çalışmayı bulup siliniz, ve sonra YÖKSİS aktarımı yapınız.
MUYBİS “Yeni Kayıt” işlemine kapatılmıştır. Sadece YÖKSİS’ten aktarım yapılabilecektir.


YÖKSİS-MUYBİS Aktarımına Hazır Olan Kategoriler
“MAKALE” ve "BİLDİRİ"
İlerleyen Haftalarda
“EDİTÖRLÜK, HAKEMLİKLER ve diğerleri”

https://muybis.mu.edu.tr

Aktarım süreci ve yapılması gereken işlemler için aşağıdaki dökümanı inceleyebilirsiniz.


 

Son Güncelleme Tarihi : 10.04.2017 14:03:38 Okunma Sayısı : 6294

Son Duyurular