Şifre Sorgulama İşlemleri

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nca Personel Kimlik Yönetim Sistemi tamamlanmış olup, aşağıda belirtilen otomasyonlar için tüm şifre sorgulama işlemleri bu sistem aracılığıyla yapılacaktır.  Şifre sorgulama işlemi bu sistemin dışında yapılamayacaktır.

Personel E-posta şifre işlemleri:

E-posta şifrenizi cep telefonunuzu sisteme tanıtarak*, sms desteği ile öğrenebilirsiniz. Sistemde kayıtlı olamayan cep telefonlarına sms desteği verilmemektedir. Her personele 2012 yılı boyunca 3 adet sms,2013 ve daha sonraki yıllar için 5 sms alma hakkı tanınmıştır.

E-posta şifre öğrenme:

E-posta şifrenizi öğrenmek için https://sifre.mu.edu.tr/EpostaSifre.aspx adresine tıklayıp gerekli bilgileri doldurduktan sonra sms gönder butonuna tıklayınız.  Cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu ilgili kutucuğa giriniz ve şifre türet butonuna tıklayınız, yeni şifreniz ekranda görüntülenecektir. Şifrenizi değiştirmek için şifremi değiştir sekmesine tıklayabilir ve şifrenizi akılda kalıcı başka bir şifreyle değiştirebilirsiniz. Şifreniz en az 7 karakter olmalı, içinde harf, rakam ve noktalama işareti barındırmalıdır.

ÖRNEK: qwe123.

Personel Kimlik Yönetim Sistemi Nedir?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde yazılan veya kullanılan yazılımların kullanıcı yönetim modüllerine girişi sağlamak için geliştirilen bir uygulamadır.

Kullanıcı adı; e-posta kullanıcı adınız;

şifre ise; Personel Kimlik Yönetim Sisteminden alacağınız şifre olacaktır.

Personel Kimlik Yönetim Sistemi aşağıdaki uygulamaları kapsamaktadır.

1-EDUROAM

2-PROXY

3-ARIZA TAKİP

4-MUYBİS (Yayın Bilgi Sistemi)

5-MUKWEB (Akademik Personel Kişisel Web Sayfası)

6-MUABİS (Anket Bilgi Sistemi)

7-MUWİS (Anasayfa ve Birim Sayfaları Yönetim Sistemi)

Not: Öğrenci Bilgi Sisteminin şifresi henüz bu uygulamadan bağımsız olup, sisteme dahil edilme çalışmalarına devam edilmektedir.

Personel kimlik yönetim şifrenizi cep telefonunuzu sisteme tanıtarak*, sms desteği ile öğrenebilirsiniz. Sistemde kayıtlı olamayan cep telefonlarına sms desteği verilmemektedir. Her personele 2012 yılı boyunca 3 adet sms,2013 ve daha sonraki yıllar için 5 sms alma hakkı tanınmıştır. Ayrıca mail desteği ile şifrenizi öğrenebilirsiniz. Bu yöntemde doğrulama kodu e-posta hesabınıza gönderilecek olup fazla sms tüketimini de engel olacaktır.

Personel kimlik yönetim şifrenizi öğrenmek için https://sifre.mu.edu.tr/PersonelKimlikYonetimSistemi.aspx adresine tıklayıp gerekli bilgileri doldurduktan sonra sms gönder butonuna tıklayınız. Cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu giriniz ve şifre türet butonuna tıklayınız, yeni şifreniz ekranda görüntülenecektir.  Şifrenizi değiştirmek için şifremi değiştir sekmesine tıklayabilir ve şifrenizi akılda kalıcı başka bir şifreyle değiştirebilirsiniz.

*Cep telefonunuzu sisteme kayıt etmek için lütfen https://sifre.mu.edu.tr/TelefonBilgileri.aspx linkine tıklayıp gerekli bilgileri doldurunuz.

Son Güncelleme Tarihi : 23.10.2013 13:13:15 Okunma Sayısı : 4130